Afrodance & Hiphop

HipHop is een cultuurbeweging, die ook wel Urban genoemd wordt. Het is een uiting van een levensstijl. Het is ontstaan In New York in de jaren 70 van de 20ste eeuw. Hiphop kenmerkt zich o.a door de 4 elementen: Dj-ing, Rapping en Beatboxing, Graffiti en Breakdance.
Net zoals Streetdance is deze vorm van dansen ontstaan op straat, en maakt het een deel uit van de Urban Scene.

1 van de bekendste bewegingen van HipHop is de Running Man. Dansstijlen die in de HipHop bekend zijn: Breakdance, Electric Boogie, Body Popping, Locking, Female, Whacking, House, New Style, Vogue, Oldschool.

Doordat HipHop zich ging ontwikkelen en steeds commerciëler werd, wordt het tegenwoordig in bijna elke videoclip gebruikt.
Professionele dansers gingen de HipHop-dansen, die ze zagen op straat, aanpassen om choreografieen te maken voor videoclips. Hierdoor heeft HipHop verschillende namen gekregen en draagt het veel verschillende stijlen in zich: Funky, Jazz, New style.

Sinds kort is er een nieuwe dansstijl in opkomst Afro Dance.
Denk je aan Afro dan denk je aan Fun & Energie. In de lessen Afrodance leer je verschillende afrikaanse moves in een modern jasje. Invloeden in de Afrodance zijn: Hiphop, Housedance en Dancehall.

Hoek van Holland

Dinsdag van 15.30 – 21.30 
Donderdag van 16.15 – 18.15

Delfgauw

Woensdag
18.00 – 19.00  12+
19.00 – 20.00 18+