Hiphop & Afrodance

HipHop is een cultuurbeweging, die Urban genoemd wordt. Het is een uiting van een levensstijl. Het is ontstaan In New York in de jaren 70 van de 20ste eeuw. Hiphop kenmerkt zich o.a door de 4 elementen: Dj-ing, Rapping en Beatboxing, Graffiti en Breakdance. Het is een wat hardere vorm van dansen, met ruige bewegingen. Net zoals Streetdance is deze vorm van dansen ontstaan op straat, en maakt het een deel uit van de Urban Scene.
1 van de bekendste bewegingen van HipHop is de Running Man. Dansstijlen die in de HipHop bekend zijn: Breakdance, Electric Boogie, Body Popping en Locking. Doordat HipHop zich ging ontwikkelen en steeds commerciëler werd, wordt het tegenwoordig in bijna elke videoclip gebruikt.
Professionele dansers gingen de HipHop-dansen, die ze zagen op straat, aanpassen om choreografieen te maken voor videoclips. Hierdoor heeft HipHop verschillende namen gekregen en draagt het veel verschillende stijlen in zich: Funky, Jazz, New style.

Sinds kort is er een nieuwe dansstijl in de Hiphop aan het opkomen. Deze dansstijl zie je veel terug op House feesten. Belangrijk in House is het bewegen op de muziek en jezelf kunnen uiten op de muziek.
House bestaat uit verschillende stijlen van dans: Jazz, Latin, Afrikaans, Braziliaans, Tap en Modern.
Het dansen is snel en met complexe voetbewegingen, waarbij het bovenlichaam meebeweegt op Housemuziek. Het is ontstaan in de clubs van Chicago in 1980 en groeide langzaam uit over heel Amerika. Sindsdien is het bekend in Engeland en Frankrijk, maar het moet nog de harten veroveren in andere landen. De belangrijkste bewegingen zijn: Jacking, Lofting en de complexe voetbewegingen.

Hoek van Holland

Dinsdag van 15.30 – 21.30 
Donderdag van 16.15 – 18.15

Delfgauw

Woensdag van 17.00 – 20.00

Balletschool Domingos


Volg ons op

  • 0647039140
  • Locatie HVH Mercatorweg 50,3151 cj Hoek van Holland

Ben je nieuwsgierig geworden?